Aranyosi Ervin versei

Versbe szőtt gondolataim

By

Aranyosi Ervin: Kérdések

 

Hogy tudnád elfeledni,
haragod, dühöd, mérged?
Hogy tudnád elfogadni,
amit kínál az élet?
Hogy tudnád véghez vinni,
örömmel minden dolgod?
Hogy kéne szebben élni,
hogyan lehetnél boldog?

Hogyan tudsz megnyugodni,
egy túl zűrös világban?
Hogy tudnád észre venni
Napod a gyertyalángban?
Hogy tudnál feloldódni
a mélyen kongó csendben?
Hogy tudnál újra hinni,
hitetlen emberekben?

Vajon hogy lennél képes
álmokat újra szőni?
A szürke nagy tömegtől
még magasabbra nőni?
Hogy tudnád szíved nyitni,
hogy megláss minden szépet?
Hogyan tudnád megtenni,
a jó felé a léptet?

Ugye, hogy mennyi kérdés,
mi felmerülhet benned?
S ki az ki választ adhat,
mikor és mit kell tenned?
Pedig, ahol a kérdés,
a választ ott találod,
megleled Önmagadban,
ha lelkedet kitárod…

13 Responses to Aranyosi Ervin: Kérdések

 1. Galambos Virág says:

  Ez fantasztikus! Éppen ezek a kérdések foglalkoztattak,s a választ tényleg mindenki csak önmagában találhatja meg.A választ tudtam már régen ezekre,de mindig felmerülnek,ha mások cselekedeteit a saját bőrömön tapasztalom.S mondanám neki,hogy ne a régi valós vagy vélt sérelmek vezéreljék,de sajnos vannak akik ezt nem hallják vagy nem akarják meghallani.
  A vers nagyon szép és találó! Köszönöm!

 2. Aranyosi Ervin says:

  @Galambos Virág
  Szia kedves Virágom,
  akkor ma sem verseltem hiába.
  Szia, Ervin

 3. Patak Ildikó says:

  Nagyon jó vers. Január első heteiben én ilyenek gondolkodom, mert van egy kolleganőm aki nagyon negatív irányomban. Balog Béla meditációját hallgattam a youtube-on és ez megnyugtatott, belső békével és nyugalommal fogadtam a negatív érzelmeket.

 4. Jakab Ágnes says:

  Szép gondolatok, szép kérdések ösztökélnek szép gondolatokra, kérdésekre és a lehetőségre, hogy megtaláljam a választ. Köszönöm, hogy elolvashattam! Szép napot! Ágnes

  • Aranyosi Ervin says:

   Kedves Ágnes,
   ha a kérdésekre keresed a választ és meg is találod lelkedben, akkor egy szebb jövő előtt állsz. A válaszok, a felismerések a tudatosság utcakövei, melyek az élet értelméhez vezető utat mutatják meg számodra. Ha egy követ letehettem a lábaid elé, akkor egy kővel én magam is közelebb jutottam…
   Szeretettel: Ervin

 5. Nagyon jó és tényleg engem is egyre többet foglalkoztató kérdések. Sajnos mostanában az elfojtott és meglevő bajaim miatt nagyon sokat gondolkozom,de nem találok választ. Egy példa: alig vártam,hogy az unokáimmal legyek,le is jöttek és én 3-án felmentem Velük Pestre. Boldog voltam,hogy sok időt tölthetek Velük,de kaptunk a fiam, az unokák és én egy vírust,ami miatt az egész család beteg lett,az unokám tüdőgyulladásban van,én kénytelen voltam otthagyni Őket,mert orvoshoz kellett mennem! Most kellek-fekszem,Ők a szülőkkel az otthonukban gyógyulnak én itthon próbálok!!!!!! Egy eset a sok közül,de sorozatban jönnek…..

 6. dr Vékény Henrikné says:

  Alapvető kérdések,a harmonikus életvitelhez.Nehéz erre receptet adni,mert minden egyén más más személyíségi jegyekkel rendelkezik.A vérmérséklet is beleszól abba , hogy mi modón reagálunk a problémákra.Fontos a dolgok megoldásában a szeretet, csak nem mindenki tud szeretni.Ez a vers mind mindig mélyre ható lelkiséget analizál nagyon jtanulságos, elgondolkodtató.

 7. Vinnainé Tilman Mária says:

  Először is csodálatos a vers és a kép is, köszönöm. Igen, voltak bennem is ilyen kérdések régebben, de szép lassan lecsitult a lelkem. Segítséget Istenbe vetett hitem,családom, munkámba vetett energiám /gyógypedagógus/ adott. A szívem, lelkem letisztultan fogadta egyetlen kis unokám megszületése. Mindig is imádtam a verseket a TIED különösen simogatja a szívemet. A férjem hobbiból fest, így közösen gyönyörködünk a képeidben. Marcsi

 8. Balázs Zoltán says:

  Nagyon nagyon szép gondolatok, csak a végén ott a nyitott kérdés, kinek tudod kitárni a lelkedet, mert akinek kéne, meg sem hallgat és talán meg sem értene.
  Gratulálok Ervin, megint sikerült gondolkodóba ejtened. De ennek nagyon örülök, mert csodálatosak a verseid, és persze az összes munkád !!!
  Dalokat nem írsz véletlenül, mert szívesen játszanám a műveidet is, mert azok is mind ilyen remek szívhez szólóak lennének.

  Nagyra értékellek !

 9. Farkas Anna says:

  Minden kérdés amit a versben megfogalmaztál, egytől egyig bennünk kavarog, a válaszokat meg kéne találni, akkor megoldódnának mind a gondok, bajok…
  Gyönyörű, lenyűgözö ismét a versed, szavakat sem találok, mennyire !
  Üdv. Anci.

 10. Kedves Ervin!

  Bizonyára nagyon leegyszerűsítem a választ,de azt gondolom,hogy amíg itthon vár a Párom,addig a gondokat-bajokat Vele együtt közösen próbáljuk megoldani.
  Persze tudom,hogy koránt sem ilyen egyszerű az Élet,-de valahogy úgy érzem,hogy az én megoldásom is egyfajta megoldás.
  Köszönöm szépen a versedet,és köszönöm,hogy olvashattam.

  Üdvözöllek:
  Ági.

 11. Nyemczovszky Andrásné says:

  Kedves Ervin! Mint minden versed, ez is nagyon szép, de nemcsak szép, hanem elgondolkoztató! Nagyon sok kérdés, és valóban bennünk van a válasz is, de ha tudjuk rá a választ, nem biztos, hogy megtudjuk valósítani. Ha néhány tíz évvel fiatalabb lennék, talán jobban megtudnám oldani a ” Kérdéseket”, az élet nagyon megviselt, teszi ezt most is. Most már úgy vagyok vele, próbálom a napjaimat kedvemre kihasználni, sajnos nekem már ez is nyugtatóval együtt megy. Nagyon köszönöm ezt a versedet is. Már le is írtam a “Füzetedbe”!!!
  Szeretettel Üdvözöllek: Erzsike

  • Aranyosi Ervin says:

   Kedves Erzsike,

   Köszönöm a hozzászólásod. Változni sosem késő. Ha valóban kedvedre tudod használni a napjaidat, akkor van elég időd arra, hogy megvizsgáld, milyen lelki traumák, rossz szokások vezettek ahhoz, hogy megviselt legyél. A relaxáció, a meditáció, sok segítséget nyújthat arra, hogy a lelki okokat magadban megtaláld. Sokat segíthet, ha az életed konfliktusaira visszagondolva, megbocsátasz azoknak, akik megbántottak, elenged a vélt, vagy valós sérelmeket és ami a legfontosabb, a lelki ismereted megtisztítása azáltal, hogy megbocsátasz Önmagadnak is.
   Szeretettel üdvözöllek: Ervin

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..