Aranyosi Ervin versei

Versbe szőtt gondolataim

By

Aranyosi Ervin: Jóra tanítók

Aranyosi Ervin: Jóra tanítók

Fogyatékkal élnek. Ne hidd azt hogy mások!
Önzetlen szeretnek, mint az óvódások.
Próbálj te is nekik szeretetet adni,
ha tiszta a lelked, könnyebb elfogadni.
Ne az észre hallgass, inkább a szívedre!
Nem élhetnek Ők sem, köztünk, számkivetve.
Fogadjuk el Őket, vegyük emberszámba,
mert közénk születtek, ebbe a világba.
Isten gyermekei, s cipelik a terhet,
amit magunkfajta tán nem is cipelhet.
Nehéz feladatot rótt rájuk az élet,
mégsem várnak többet: erőt, emberséget.

Aranyosi Ervin © 2013-10-01.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva

3 Responses to Aranyosi Ervin: Jóra tanítók

 1. Tóth Magyar Mária says:

  Szeretnek és szeretve szeretnének lenni. Szemük elárul mindent. Szivük és lelkük határtalanul nagy. Tiszta szivből szeretni őket ahogy lehet, nagyon értékes érzésü emberek! Fiam fogyatékos és hihetetlenül sok szeretetet ad, de el is várja hogy szeressük. Minden szeretetünket neki adjuk mert ő igazán megérdemli, ugyan ugy mint ember társai.

  • Aranyosi Ervin says:

   Kedves Tóth Magyar Mária!

   Fogyatékkal élő emberrel élni, Őt ápolni egész embert kívánó, kemény tanulási feladat, próba, kihívás. Csak szeretettel lehet és teljes odaadással. Nem véletlenül választ a jó Isten olyan angyalokat egy ilyen embert próbáló élethivatásra, akik a szeretet terén a legtöbbet képesek sugározni, adni a sérült embertársaiknak. Úgy hiszem a kompenzációnak, a hálának, a visszaáramló szeretetnek is hasonlóan intenzívnek kell lennie, mert ez a visszajelzés fontos megerősítés abban, hogy az ember nap, mint nap a jó, az igaz utat járja.
   Köszönöm hozzászólását.
   Üdvözlettel: Aranyosi Ervin

 2. Putirka Hajnalka says:

  Hétfőn 18 éves lesz a nagyobbik lányom, aki fogyatékkal él. Ha valamire meg tudott tanítani, az a türelem. Mind ezt a nélkül, tette meg, hogy nem tudott megtanulni beszélni kommunikálni. Türelemmel viseli szenvedéseit..18 éve epilepsziás..és ezalatt az idő alatt nem sok roham mentes nap volt….Nem értem az embereket amikor nem veszik emberszámba a fogyatékkal élőket…mert soha nem lehet tudni egy rossz mozdulat, esés, és bárki azzá válhat. Sokszor egy mosoly is sokat jelent. Persze fogyatékosság súlyossága között is különbség van. Vannak akikből ki lehet váltani valamilyen visszafelé áramló reakciót, egyfajta visszajelzést. A lányom a súlyosabbik kategóriába tartozik, halmozottan sérült. Igen jól írta az előző hozzászólásban, hogy egész embert kívánó feladat az ő nevelésük. 24 órából 24 óra. De ha kapunk tőlük egy mosolyt, minden fáradság feledésbe merül. 🙂

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..