Aranyosi Ervin versei

Versbe szőtt gondolataim

By

Aranyosi Ervin: A szeretetről

szeretetláng
Aranyosi Ervin: A szeretetről

Szeretni annyi: – elfogadni,
kitárt szívedből többet adni!
Másokban meglátni a szépet,
s örökre hinni: szép az élet!

Megértőn nézni a világra,
ápolni, kinek lelke árva.
Tudni a rossz is emberi,
másképpen lát, ki felismeri.

Keresd a jót, kívánd a szépet!
Lásd meg másban az emberséget!
Bocsásd meg azt, amiben gyarló!
Szeress ha fáj is, legyél kitartó!

Azért születtél erre a földre,
hogy szeretni tanulj mindörökre.
Szívedben szóljon szeretet ének,
szeretném, hogyha szeretnének!

Aranyosi Ervin © 2010-07-14.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva

21 Responses to Aranyosi Ervin: A szeretetről

 1. Galambos Virág says:

  Ervin!
  Mostanában nem igazán volt időm olvasni a verseidet.
  Ez a mostani megint egy gyönyörű alkotás!
  Szép és sok igazság van benne,tulajdonképpen erről szól a szeretet,
  s ezt Te már megint csodálatosan fogalmaztál meg!
  Köszönöm,hogy olvashattam!

  Virág

 2. Vass Csaba says:

  Szép nagyon!

 3. Szekeres Kata says:

  Tisztelt uram! Véletlenül kattintottam az Ön verseihez. Én nem szeretnék közhelyeket írni, inkább azt, hogy sok ismerősöm ír a szeretetről és nem véletlenül. Egyértelmű, hogy rohanó világunkban ez a legkevesebb, és ez hiányzik legjobban. Legalább beszéljünk róla. Csak az a baj, hogy a tett általában nem követi a kimondott, leírt szavakat. Az írójáról árulkodik. Sajnos, akkor fogalmazódik meg legtöbbünkben ez a szó – mint kívánság, vágy – mikor már senkitől sem várhatunk szeretetet. Pedig úgy érezzük, hogy korábban nagyon sokat adtunk. Bár, ennek megítélése is szubjektív, mégis úgy érezzük. Talán valami baj lehet az emberi értékekkel, vagy inkább mértékkel.
  Ha van hozzáfűzni valója, az e-mail címemen szívesen venném. Jó egészséget kívánva, és szeretetre lelve Kata.

  • Aranyosi Ervin says:

   Kedves Kata!

   Szerencsére nem bort iszom és vizet prédikálok. Viszont látom a körülöttem zajló világot és a sok szeretet éhes és szeretni nem képes embert, ezért buzdítok mindenkit, hogy mártózzon meg a szeretet vízében és engedje szívét igazán szeretni. Sokan a csalódásoktól félve falakat emelnek maguk köré, miközben másokat okolnak a szeretet hiánya miatt. Aki képes megváltozni, aki képes embertársait önzetlenül szeretni, az biztosan állítom, nem marad szeretetlenül.
   Az Önéhez hasonló szépeket kívánva, üdvözlettel: Aranyosi Ervin

 4. Szekeres Kata says:

  Ügyes, de kurta és nem releváns.

 5. Rruth says:

  KEDVES ERVIN MOND HOGY OLVAD MEG A JEGSZIV

 6. Barna Józsefné says:

  Kedves Ervin! Ennél szebben nem is lehet írni a szeretetről,köszönöm,hogy olvashattam!

 7. Kun Attiláné says:

  Nagyon szép!ajánlom MINDENKINEK!

 8. Kecskeméti Bernadett says:

  Kedves Ervin!

  Gyönyörű csodálatos ez a versed is akárcsak a többi,én mind élvezettel olvasom,és értem a törekvést 🙂 a valóságban ez ennél sokkal bonyolultabb.Szeretni nem könnyű nem egyszerű. Az önszuggesszió elvezet egy virtuális világba,ahonnan kikerülvén szembesülni kell a valósággal 🙁
  Megbocsájtani is igazán csak Isten képes! Ha valaki felejteni nem tud,megbocsájtani sem tud. Magam részéről teljes mértékig azt sem tudom elfogadni,hogy minden a fejben dől el. Van ami igen,de kerülném az általánosítást. Tudod az optimista mindent szépnek a pesszimista,meg olyannak látja a dolgokat amilyenek valójában. Amikor valakit becsapnak,visszaélnek az emberségével, az önzetlen szeretetével,vajon mindezek ellenére a továbbiakban tud-e úgy hinni,szeretni,szépnek látni, mint azelőtt?- Ki képes erre? Sajnos én nem:( Emberséget látni olyanban,akiből ez hiányzik?
  Csak azért nem boncolgatom tovább ezt a fogalmat,mert sajnos mennem kell 🙂 Kívánok kedves Ervin további szép napot,és nagyon várom a következő versed megszületését.
  Szeretettel:Bernadett

 9. Liza says:

  Ez a vers is gyönyörűre sikerült.
  Nagyon szép, és nagyon fontos érzelmeket fejez ki. Olyan érzelmeket, ami az emberben biztonságot, jó közérzetet, lelki nyugalmat, békét teremt.

 10. ILONA says:

  Gyönyörűek a verseid,kívánom, hogy nagyon sokáig írjál,hogy legyen mit olvasni,,,,egy kedves olvasód,ILIKE,,,,

 11. Szarvasné Editke says:

  Gyönyörű vers a szeretetről, amire mindenkinek nagyon nagy szüksége van! Van aki bevallja,van aki tagadja! Szépséges a versed, mint mindig! A festményed is csodaszép! Nagyon tetszik az összhatás! <3

 12. roland says:

  szép nagyon ez a vers

 13. kaifis judit says:

  Kedves Ervin! Csodálattal olvasom a verseidet! Nagyon kedvesek és szívhez szólóak!A “Szeretetről” című versedet választottam,ezt fogom elszavalni karácsony alkalmából a Kórházban (munkahelyemen) .Köszönöm.Áldott,békés ,szeretettel teli ünnepeket kívánok. Judit

 14. Bognár Emese says:

  Nagyon szép versek gratulálok!!

 15. Tóth Gabriella says:

  Kedves Aranyosi Ervin
  Ez vers csodálatos én is le írom és karácsony napján a családomnak át adni ezt szeretet szívemből mondom el ahogy te is te vagy az egyik kedvenc költöm még pluszba sokan te vagy 1 kedvencem a költöi sorba .
  Tóth Gabi vagyok

 16. Garamvölgyiné Somogyvári Éva says:

  Tisztelt és Kedves Ervin!
  A versek mindig közel álltak a lelkemhez. Magyar tanárok voltak a Szüleim. Az otthonunk felért egy könyvtárral. Autójuk nem volt a Szüleimnek, de könyvük és szeretetük rengeteg. Ja! és idejük ránk gyerekekre.Isten gazdag áldását kérve Önre kívánom, hogy találjon mindig szép és emberi szavakat, melyekkel megörvendezteti a csüggedőket. Hálatelt szívvel köszönöm és hirdetem az Ön versei. tisztelettel: Gramvölgyiné Éva

 17. Helga says:

  Nagyon tetszett 👌

 18. Pintérné Petra says:

  Kedves Ervin!
  Ahogy a karácsonyi verseket keresem a világhálón rátaláltam Önre. Elképesztő a gondolat menete nagyon időszerű gondolatokat vet papírra. Ezzel fognak telni napjaim, hogy megpróbálok minnél több versét elolvasni. Szívhez szól, megnevettet, elgondolkodtat…és még folytathatnám a sort. Eszméletlenül jók, tetszenek, gratulálok és további sok érdekes írást kívánok az Ön és az Olvasók örömére. Békés, boldog karácsonyt kívánok!

  • Aranyosi Ervin says:

   Kedves Petra!
   Köszönöm, és önnek is legyen hasonlóan szép karácsonya.
   Szeretettel: Aranyosi Ervin

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..